Uttalande med anledning av den film som lagts ut på internet innehållandes tävling om deltagande i “PAYDAY Girl Contest” m.m.

25 mars 2013 / / Utanonsering

This corporate news is available in English and Swedish.

Stockholm 25 mars, 2013
Starbreeze AB (publ)

Uttalande med anledning av den film som lagts ut på internet innehållandes tävling om deltagande i ”PAYDAY Girl Contest” m.m. Starbreeze har inte lagt ut filmen på internet och det är inte ett material som är godkänt av bolaget. Starbreeze och den helägda studion OVERKILL Software står inte bakom filmen och dess budskap. Bolaget har initierat en utredning för att ta reda på fakta.

Starbreeze vill understryka att bolaget inte på något sätt står bakom den kvinnosyn som förmedlas i filmen och tar med bestämdhet avstånd från filmen och dess innehåll. Filmen står på intet sätt för bolagets värderingar. Starbreeze beklagar att denna film har tagits fram och lagts ut på internet och har nu initierat en utredning för att nå klarhet i frågan samt de frågor som filmen aktualiserar. Bolaget ser mycket allvarligt på händelsen och kommer att vidta åtgärder.

Starbreeze VD Bo Andersson Klint kommenterar: ”Under en period tog vi in förslag på olika marknadsföringsidéer för filmprojektet PAYDAY. Den här filmen hör av självklar anledning till en av de idéer som vi direkt avfärdade och tackade nej till”.

Ladda ned uttalandet här.

Regards,

Starbreeze Studios

Tweet

Tags