PAYDAY 2 genererar intäkter till bolaget innan lansering

08 augusti 2013 / / Produkter

The corporate news are only available in Swedish.

PAYDAY 2 genererar intäkter till bolaget innan lansering.

Starbreeze AB, en av Sveriges ledande spelutvecklare, meddelade i dag att förhandsbeställningar av PAYDAY 2 genererat intäkter nog för att återbetalningen av alla förskott för produktion och marknadsföring från 505 Games har täckts till 100%. Alla framtida intäkter delas enligt avtal mellan Starbreeze och 505 Games. Detta gäller för alla plattformar (PC, Xbox 360 och Playstation 3).

”Starbreeze har idag återigen visat att vår strategi att satsa på egna varumärken är riktig. Vi har inte bara lyckats leverera en eftertraktad produkt i PAYDAY 2 utan också exekverat en marknadsföring som få bolag i vår storlek kan. Vi ser nu fram emot royaltyintäkter som kan trygga bolagets utveckling av egna IP framöver. Att PAYDAY 2 genererar intäkter till bolaget sex dagar innan release är givetvis mycket ovanligt för spel i den här storleken och stärker långsiktigheten i vår strategi.” säger Bo Andersson-Klint, VD för Starbreeze AB.

PAYDAY 2 släpps till PC (STEAM), Xbox 360 och Playstation 3, tisdagen den 13:e augusti 2013.

För mer information vänligen kontakta:

Bo Andersson-Klint, VD, Starbreeze AB Tel: 08-20 92 08, e-post: [email protected]

Om Starbreeze:

Starbreeze är en av Sveriges största oberoende spelutvecklare. Starbreeze utvecklar dataoch TV-spel i egen regi och i partnerskap med ledande internationella spelförläggare. I spelportföljen finns åtta titlar som har lanserats, där Syndicate och PAYDAY: The Heist är de senast släppta spelen. Starbreeze grundades 1998 och har drygt 5 000 aktieägare. För mer info se: test.starbreeze.com

PRESSRELEASE  2013-08-08