Starbreeze i förhandlingar kring premiumupplevelse i IMAX VR Center

11 januari 2017 / / Utanonsering

 

LOS ANGELES (10:e januari 2017) Starbreeze och IMAX förhandlar för närvarande fortsättningen av det avtal om premiumupplevelser i IMAX VR™ Center som utannonserades i maj 2016. Mot bakgrund av att IMAX valt att bredda sitt erbjudande till att inkludera allmänt tillgängliga VR-upplevelser under introduktionen av centren bedömer Starbreeze att samarbetsformen kommer att anpassas för detta.

StarVR finns idag på IMAX VR pilotcenter där det är ensamt om att representera en premiumupplevelse som är bättre än den VR-upplevelse kunder kan uppleva i hemmiljö. Av 14 stationer är idag två utrustade med StarVR. Starbreeze upplevelse John Wick Arcade Edition, som utnyttjar StarVRs unika 210 graders synfält (field of view) i kombination med fysiska tillbehör som förstärker upplevelsen, har mottagits väl och är just nu en av de mest populära i centret just nu. 

”Vi levererar idag en premiumupplevelse i vårt StarVR headset. Vår ambition är att successivt erbjuda fler, större och än mer uppslukande upplevelser”, säger Starbreeze VD Bo Andersson Klint. ”Vårt mål är att tillhöra ledarna i VR-industrin.”

IMAX VR pilotcenter syftar till att sondera intresset för VR, en ny teknologi som fortfarande är i sin linda. I enlighet med utannonseringen i maj 2016, ska samarbetet utvärderas efter en test period innan beslut fattas om hur en fortsatt kommersialisering ska utformas.

Det första pilotcentret för IMAX VR Experience Center öppnade den 6:e januari i Los Angeles. Upplevelserna tillgängliga för StarVR är bland annat John Wick Chronicles: Arcade Edition och utbudet kommer successivt utökas vart efter nya upplevelser i både film och spelkategorin blir tillgängliga.

Samarbetet bolagen emellan fortgår under förhandlingarna. Starbreeze bedömer att StarVR möter förväntningarna för det premiumsegment som avsågs när parterna slöt det ursprungliga avtalet.

Starbreeze samarbetar med Acer i det samägda bolaget StarVR Corp. för produktion av StarVR headsets. Starbreeze och Acer har tidigare meddelat en preliminär produktionsplan för StarVR där full produktion startar senare under 2017.

För mer information, vänligen kontakta: 

Maeva Sponbergs, EVP of Communication and Head of Investor Relations, Starbreeze AB

Tel: +46(0)8-209 208, email: [email protected]

Om Starbreeze

Starbreeze är en oberoende skapare, utgivare och distributör av högkvalitativa underhållningsprodukter. Med studios i Stockholm, Paris och Los Angeles skapar vi spel och virtual reality-produkter efter egen design och med licensierat innehåll. Starbreeze’s mest aktuella speltitlar inkluderar PAYDAY 2®, den kommande VR-shootern John Wick och överlevnads-shootern OVERKILL’s The Walking Dead. Under bolagets förläggarverksamhet har Starbreeze tillsammans med den kanadensiska studion Behaviour Digital framgångsrikt lanserat skräck-thrillern Dead by Daylight.

Starbreeze har som mål att utveckla uppslukande virtual reality-upplevelser genom att integrera mjukvara och hårdvara i bolagets StarVR® HMD som kommer produceras i samarbete med Acer, och som med sitt unika 210-graders synfält kommer leverera högkvalitativa VR-upplevelser till en bred publik. Tillsammans med IMAX strävar Starbreeze efter att dominera den destinationsbaserade VR-marknaden med IMAX VR centers. Under 2017 öppnar det första IMAX VR-centret upp i Los Angeles.

Med huvudkontor i Stockholm, är Starbreeze aktier noterade på Nasdaq Stockholm First North Premier under ticker STAR A och STAR B med ISIN-koderna SE0007158928 (A-aktien) och SE0005992831 (B-aktien). Bolagets Certified Adviser är Remium Nordic. För mer information, besök https://www.starbreeze.com, http://www.starvr.com, https://www.overkillsoftware.com


Attachments

About The Author

Starbreeze