Valberedningens förslag till styrelse inför årsstämman 2017

06 april 2017 / / Regulatoriska Nyheter,Utanonsering

 

(STOCKHOLM, 6 april 2017) Starbreeze AB har nu underrättats om valberedningens förslag inför årsstämman den 11 maj 2017.

Valberedningen föreslår att styrelsen ska bestå av sex ordinarie styrelseledamöter. Ingen suppleant föreslås. Till ordinarie styrelseledamöter för tiden intill nästa årsstämma föreslås omval av Michael Hjorth, Bo Andersson Klint, Matias Myllyrinne, Eva Redhe, Harold Kim samt nyval av Ulrika Hagdahl. Christoffer Saidac har avböjt omval. Till styrelsens ordförande föreslås omval av Michael Hjorth. Valberedningens övriga förslag presenteras i kallelsen.  

Presentation av föreslagen ny styrelseledamot:

ULRIKA HAGDAHL, född 1962. Civilingenjör Teknisk Fysik, Kungliga Tekniska Högskolan, Grundare av Orc Software AB, Utvecklingschef Orc Software AB 1987 – 1990, VD och koncernchef Orc Software AB 1990-2000. Övriga uppdrag: Styrelseledamot i HiQ International AB, Beijer Electronics AB och Image Systems AB.

 

I valberedningen har, utöver styrelsens ordförande Michael Hjorth, följande aktieägarrepresentanter deltagit; Mikael Nermark för vissa ledningspersoner inklusive Varvtre AB, Åsa Nisell, Swedbank Robur Fonder, samt David Wallsten för Garnet Group.  

###

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Michael Hjorth, Styrelseordförande

Tel: 070-2655273, email: [email protected]

Om Starbreeze
Starbreeze är en oberoende skapare, utgivare och distributör av högkvalitativa underhållningsprodukter. Med studios i Stockholm, Paris, Los Angeles, Barcelona och Bryssel skapar vi spel och virtual reality-produkter efter egen design och med licensierat innehåll.

Starbreeze mest aktuella speltitlar inkluderar PAYDAY 2®, VR-shootern John Wick och den kommande överlevnads-shootern OVERKILL’s The Walking Dead. Under bolagets förläggarverksamhet har Starbreeze tillsammans med den kanadensiska studion Behaviour Digital framgångsrikt lanserat skräck-thrillern Dead by Daylight.

Starbreeze har som mål att utveckla uppslukande virtual reality-upplevelser genom att integrera mjukvara och hårdvara i bolagets StarVR® HMD som produceras i samarbete med Acer, och som med sitt unika 210-graders synfält levererar högkvalitativa VR-upplevelser till en bred publik. Tillsammans med IMAX strävar Starbreeze efter att dominera den destinationsbaserade VR-marknaden med IMAX VR centers. I januari 2017 öppnade det första IMAX VR-centret i Los Angeles.

Med huvudkontor i Stockholm, är Starbreeze aktier noterade på Nasdaq Stockholm First North Premier under ticker STAR A och STAR B med ISIN-koderna SE0007158928 (A-aktien) och SE0005992831 (B-aktien). Bolagets Certified Adviser är Remium Nordic.

För mer information, besök https://www.starbreeze.com, http://www.starvr.com, https://www.overkillsoftware.com


Bilagor

About The Author

Starbreeze