Tidigare avtalsförhandlingar gällande IMAX VR Centers avslutade

08 juni 2017 / / Regulatoriska Nyheter,Utanonsering

 

STOCKHOLM (8:e juni, 2017) Starbreeze och IMAX har idag avslutat avtalsförhandlingarna gällande det fortsatta samarbetet kring IMAX VR Centers. Den tidigare intentionen om att tillsammans starta ett samriskbolag för helhetskonceptet har ersatts med licensavtal för innehåll till centren med sedvanliga villkor för intäktsdelning. Vidare tar StarVR Inc. – Starbreeze och Acers samriskbolag för försäljning, marknadsföring och support av StarVR Virtual Reality (VR) headset – över enskilda avtal med IMAX gällande försäljning och support av hårdvara. IMAX ersätter Starbreeze för alla direkta operationella kostnader, bland annat lokalkostnader och kringtjänster, för VR-centret i Los Angeles.

Starbreeze bedömer att pilotfasen varit lyckad och uppnått sitt mål och de nya avtalen är bättre lämpade för den egna verksamheten och ger både Starbreeze och StarVR Inc större möjligheter att bredda såväl erbjudanden som kundbas och därmed även förbättrade möjligheter till framtida intäkter.

”Som innovatörer av den moderna VR-arkaden i form av StarCade konceptet är det med stor tillfredställelse som vi ser vår idé realiserad som en fungerande kommersiell produkt. Då vi nu slutfört vår del av pilotfasen och med varm hand lämnar över det operationella ansvaret, går vi nu in i en fas som Starbreeze är experter på, innehåll. Vi har redan ett antal upplevelseprojekt under utveckling för leverans till StarVR headsetet och som är fokuserat på platsbaserad underhållning. Vi ser redan i dag bevis på hög kundnöjdhet i centren och StarVR är utan tvekan på första plats gällande kvalitativ underhållning, visuell upplevelse och support. Vi ser fram emot att leverera VR-arkad formatet till fler kunder inom kort.” kommenterar Starbreeze vd Bo Andersson-Klint.

IMAX VR pilotcenter syftar till att sondera intresset för VR, en ny teknologi som fortfarande är i sin linda. Det första pilotcentret för IMAX VR Experience Center öppnade den 6:e januari i Los Angeles. Upplevelserna tillgängliga för StarVR är bland annat John Wick Chronicles: Arcade Edition och utbudet kommer successivt att utökas vart efter nya upplevelser i både film- och spelkategorin blir tillgängliga.

###

For more information, please contact:
Maeva Sponbergs, EVP of Communication and Head of Investor Relations, Starbreeze AB
Tel: 46(0)8-209 208, email: [email protected]

Starbreeze är en oberoende skapare, utgivare och distributör av högkvalitativa underhållningsprodukter. Med studios i Stockholm, Paris, Los Angeles, Barcelona och Bryssel skapar vi spel och virtual reality-produkter efter egen design och med licensierat innehåll. Starbreeze mest aktuella speltitlar inkluderar PAYDAY 2®, VR- shootern John Wick och den kommande överlevnads-shootern OVERKILL’s The Walking Dead. Under bolagets förläggarverksamhet har Starbreeze tillsammans med den kanadensiska studion Behaviour Digital framgångsrikt lanserat skräck-thrillern Dead by Daylight.

Starbreeze har som mål att utveckla uppslukande virtual reality- upplevelser genom att integrera mjukvara och hårdvara i bolagets StarVR® HMD som produceras i samarbete med Acer, och som med sitt unika 210-graders synfält levererar högkvalitativa VR-upplevelser till en bred publik. Tillsammans med IMAX strävar Starbreeze efter att dominera den destinationsbaserade VR-marknaden med IMAX VR centers. I januari 2017 öppnade det första IMAX VR-centret i Los Angeles.

Med huvudkontor i Stockholm, är Starbreeze aktier noterade på Nasdaq Stockholm First North Premier under ticker STAR A och STAR B med ISIN-koderna SE0007158928 (A-aktien) och SE0005992831 (B- aktien). Bolagets Certified Adviser är Remium Nordic.

För mer information, besök https://www.starbreeze.com, http://www.starvr.com, https://www.overkillsoftware.com


Attachments


About The Author

Starbreeze