Starbreeze slutför förvärvet av Enterspace

03 juli 2017 / / Regulatoriska Nyheter

STOCKHOLM (3 juli, 2017) Starbreeze AB meddelade idag att man slutfört förvärvet av Enterspace, det svenska destinationsbaserade virtual reality (VR)- företaget, genom att Starbreeze styrelse emitterat 1 071 203 Starbreeze B-aktier under sitt mandat från stämman samt till säljarna överfört kontantlikviden på 3,0 MSEK. 

Starbreeze utannonserade förvärvet den 12:e juni 2017 och som tidigare meddelats uppgår det totala förvärvet till 20 MSEK, varav 17,0 MSEK i Starbreeze B-aktier och 3,0 MSEK kontant. De nya aktierna som tilldelats säljarna i Enterspace har nu blivit emitterade och tecknade. Majoriteten av de nya B-aktierna, ca 80 procent, tecknas av Enterspace grundare Staffan Klashed, Daniel Arnberg och Olof Englund (samtliga tre ägare genom företag kontrollerade/ägda av envar).

Efter emissionen är det totala antalet A-aktier och B-aktier i Starbreeze 55 971 982 and 224 718 353 respektive.

Enterspace, som startade 2016, tar en helt ny typ av destinationsbaserad underhållning till allmänheten. Företagets första signaturupplevelse, Ringwalker™, är ett interaktivt rymdäventyr för flera deltagare där ett tankeväckande berättande kryddas med spännande överraskningar och inspirerande vetenskap. Enterspace har huvudkontor i Stockholm och 14 anställda. Dess grundare har omfattande erfarenhet från destinationsbaserad underhållning på planetarier runt om i världen.

Enterspace öppnar sitt första VR-center i centrala Stockholm under hösten 2017. Centret kommer att bestå av 900 kvadratmeter VR-upplevelser och en cafébar.

Den första utannonseringen av förvärvet kan hittas här: https://www.starbreeze.com/2017/06/starbreeze-forvarvar-vr-foretaget-enterspace-for-20-msek/

###

For more information, please contact:
Maeva Sponbergs, EVP of Communication and Head of Investor Relations, Starbreeze AB
Tel: 46(0)8-209 208, email: [email protected]

Om Starbreeze

Starbreeze är en oberoende skapare, utgivare och distributör av högkvalitativa underhållningsprodukter. Med studios i Stockholm, Paris, Los Angeles, Barcelona och Bryssel skapar vi spel och virtual reality-produkter efter egen design och med licensierat innehåll. Starbreeze mest aktuella speltitlar inkluderar PAYDAY 2®, VR- shootern John Wick och den kommande överlevnads-shootern OVERKILL’s The Walking Dead. Under bolagets förläggarverksamhet har Starbreeze tillsammans med den kanadensiska studion Behaviour Digital framgångsrikt lanserat skräck-thrillern Dead by Daylight.

Starbreeze skapar uppslukande virtual reality (VR)-upplevelser genom att integrera mjukvara och hårdvara i bolagets StarVR® headset som produceras i samarbete med Acer. Tillsammans med dotterbolaget Enterspace vidareutvecklar bolaget sitt engagemang inom den destinationsbaserade VR-marknaden. StarVR återfinns även på IMAX VR-center i Los Angeles och New York.

Med huvudkontor i Stockholm, är Starbreeze aktier noterade på Nasdaq Stockholm First North Premier under ticker STAR A och STAR B med ISIN-koderna SE0007158928 (A-aktien) och SE0005992831 (B- aktien). Bolagets Certified Adviser är Remium Nordic.

Mer information: starbreeze.com, starvr.com, overkillsoftware.com


Bilagor


Bilder

  • Enterspace
About The Author

Starbreeze