Huvudägare Varvtre AB förändrar sitt innehav i Starbreeze

06 oktober 2017 / / Regulatoriska Nyheter

STOCKHOLM (6 oktober, 2017) Starbreeze AB har blivit informerade om att bolagets huvudägare Varvtre AB, som ägs av bolagets VD Bo Andersson Klint, har genomfört en aktietransaktion utanför handelsplatsen. Transaktionen innebär att Varvtre byter 2,0 miljoner B-aktier mot lika många A-aktier samt säljer 3,25 miljoner B-aktier till en av Starbreeze befintliga institutionella ägare.

Nettoförsäljningen genomförs av privatekonomiska skäl där majoriteten av nettolikviden ska användas för att återbetala lån som finansierat föregående års köp av B-aktier i Starbreeze. Efter transaktionen äger Bo Andersson Klint, direkt och indirekt via Varvtre, 18 618 667 aktier av serie A och 5 377 886 aktier av serie B, motsvarande 24,38 procent av rösterna och 8,51 procent av innehavet i Starbreeze. Transaktionen innebär en ökning med 1,88 procent av det totala antalet röster för Varvtre.

För vidare information, vänligen kontakta:
Ann Charlotte Svensson, Head of Investor Relations and Corporate Communications
Tel: +46(0)8-209 208, email: [email protected]

Om Starbreeze

Starbreeze är ett globalt spelbolag med visionen att vara en ledande aktör inom underhållningsindustrin genom att skapa upplevelser i världsklass. Starbreeze grundades 1998 och har sedan dess utvecklats till en väletablerad utvecklare och förläggare av dator- och tv-spel samt VR-produkter som riktar sig till en global marknad. Med studios i Stockholm, Paris, Los Angeles, Barcelona, Bryssel och Indien utvecklar Starbreeze högkvalitativa underhållningsprodukter baserade på egna och andras rättigheter i egen regi och i samarbete med externa spelutvecklare. Verksamheten är indelad i tre affärsområden; Starbreeze Games med egen spelutveckling, Publishing med förlagsverksamhet och VR Tech med teknikutveckling som bland annat innefattar satsningen StarVR. Starbreeze aktier är noterade på Nasdaq Stockholm under ticker STAR A och STAR B med ISIN-koderna SE0007158928 (A-aktien) och SE0005992831 (B-aktien). För mer information, besök starbreeze.comBilagor


Bilder

    About The Author

    Starbreeze