Starbreeze partner Acer tar över kommande finansiering av samriskbolaget StarVR

24 oktober 2017 / / Regulatoriska Nyheter

STOCKHOLM (24 oktober, 2017) Starbreeze AB och Acer har kommit överens om en ny finansieringsplan för StarVR Corporation – det gemensamma samriskbolaget som marknadsför och säljer StarVR:s Virtual Reality (VR)-headset. Det nya avtalet innebär att Acer kommer att tillföra samriskbolaget 5 MUSD och därigenom öka sin ägarandel till 66,7%. Starbreeze befrias från sitt åtagande om att skjuta till ytterligare 7,5 MUSD och Starbreeze ägarandel i StarVR blir därmed 33,3%.

Samriskbolaget StarVR, som offentliggjordes den 25 juni 2016, hade initialt en finansieringsplan på upp till 25 MUSD där Starbreeze och Acer skulle ge lika stora kapitaltillskott vid vissa bestämda tidpunkter. Per idag har totalt 10 MUSD tillförts företaget, fördelat lika mellan parterna. Enligt det nya avtalet tillför Acer ytterligare 5 MUSD till samriskföretaget. Avtalet innehåller inga fler överenskommelser om kapitaltillskott. Om ytterligare kapitalbehov uppstår, kan Acer som majoritetsägare enklare bidra till framtida finansiering.

”Starbreeze är fortsatt dedikerade till VR och vi ser stor potential i destinationsbaserad VR där användarna får högkvalitativa VR-upplevelser. Genom samarbetet med Acer i StarVR har vi framgångsrikt utvecklat design och teknisk innovation inom VR-området. Starbreeze kommer fortsätta att vidareutveckla headsetet och framförallt fokusera på vår kärnverksamhet – innehåll. Våra spel och förstklassiga VR-upplevelser kommer främst att använda StarVR-headsetet för VR-centers och vi ser fram emot att bidra till StarVR:s framgång”, säger Starbreeze VD Bo Andersson Klint.

”VR är ett av Acers viktigaste fokusområden. Vi fortsätter att göra stora framsteg inom såväl hårdvaru- och mjukvaruutveckling som på innehållssidan för att nå full potential. Genom att öka ägandet i StarVR betonar vi vårt engagemang i VR och vi ser fram emot att leverera de bästa VR-upplevelserna genom vårt framgångsrika partnerskap med Starbreeze och fortsatt teknisk innovation”, säger Jason Chen, ordförande och koncernchef på Acer.

Starbreeze äger även fortsatt de StarVR-relaterade immateriella rättigheterna, inklusive patent och varumärken för InfinitEye, StarVR (headset), ePawn och StarVR SDK (Software Development Kit). Acer äger patent för headsetets elektroteknik, mekaniska design och ergonomi. Utveckling samt utformning av referensdesign till headsetet sker även framöver gemensamt av Starbreeze och Acer.

Om StarVR Corporation
StarVR Corporation är ett samriskbolag mellan Starbreeze och taiwanesiska Acer som säljer och marknadsför StarVR-headsetet. För närvarande är headsetet tillgängligt för utvalda partners och finns att testa på bland annat IMAX VR-center i New York och Los Angeles. Snart finns headsetet även på Starbreeze VR-center i Stockholm och Dubai.

StarVR headsetet tillverkas för att bli en högkvalitativ VR-produkt, där den främsta differentieringen mot andra VR-headset riktade till en professionell marknad är 210 graders synfält med 5K-upplösning. Samriskbolagets syfte är att marknadsföra och sälja StarVR-system till VR-center, nöjesparker samt till olika B2B-segment som exempelvis fastighetsmäkleri, bilindustri, medicin-teknik och utbildning.

Samriskbolaget är ett sälj- och marknadsföringsbolag som hanterar försäljning, support och eftermarknadsstöd. Som en del av samarbetet äger och kontrollerar Starbreeze IP-rättigheterna relaterade till StarVR medan Acer tillverkar produkten. Utveckling samt utformning av referensdesign till headset sker gemensamt av Starbreeze och Acer.

Det ursprungliga pressmeddelandet om samriskbolaget publicerades den 25 juni 2016 och finns tillgängligt här: www.starbreeze.com/2016/06/acer-starbreeze-boards-approve-definitive-agreement-form-joint-venture-starvr/ 

För vidare information, vänligen kontakta:
Ann Charlotte Svensson, Head of Investor Relations and Corporate Communications
Tel: +46(0)8-209 208, email: [email protected]

Denna information är sådan information som Starbreeze AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 24 oktober 2017 kl. 8.00 CET. 

Om Starbreeze

Starbreeze är ett globalt spelbolag med visionen att vara en ledande aktör inom underhållningsindustrin genom att skapa upplevelser i världsklass. Starbreeze grundades 1998 och har sedan dess utvecklats till en väletablerad utvecklare och förläggare av dator- och tv-spel samt VR-produkter som riktar sig till en global marknad. Med studios i Stockholm, Paris, Los Angeles, Barcelona, Bryssel och Indien utvecklar Starbreeze högkvalitativa underhållningsprodukter baserade på egna och andras rättigheter i egen regi och i samarbete med externa spelutvecklare. Verksamheten är indelad i tre affärsområden; Starbreeze Games med egen spelutveckling, Publishing med förlagsverksamhet och VR Tech med teknikutveckling som bland annat innefattar satsningen StarVR. Starbreeze aktier är noterade på Nasdaq Stockholm under ticker STAR A och STAR B med ISIN-koderna SE0007158928 (A-aktien) och SE0005992831 (B-aktien). För mer information, besök starbreeze.comBilagor


Bilder

  • starvr-world-HD
About The Author

Starbreeze