Starbreeze tecknar förlagsavtal med Mohawk Games för strategispelet ”10 Crowns”

05 februari 2018 / / Företagsnyheter

STOCKHOLM (5 februari 2018) Starbreeze AB meddelar idag att man tecknat ett förlagsavtal med Mohawk Games avseende ett strategispel som går under projektnamnet 10 Crowns. Starbreeze avser att investera 7,7 miljoner USD för att lansera spelet för PC.

10 Crowns är ett turbaserat strategispel av episk skala som låter spelarna skapa världshistoriens mest framgångsrika dynasti.

Det rutinerade utvecklingsteamet bakom spelstudion Mohawk Games leds av Soren Johnson (Lead Designer på Civilization IV) och Dorian Newcomb (Art Director på Civilization V).

”Som spelare och stor beundrare av Civilization IV är jag väldigt spänd över att få se hur 10 Crowns kommer att ta den klassiska strategispelsgenren vidare. Jag ser så fram emot att få jobba tillsammans med Mohawk på spelet”, säger Bo Andersson-Klint, vd på Starbreeze.

”Alla vi på Mohawk är väldigt exalterade över att vi ska arbeta tillsammans med Starbreeze kring 10 Crowns. Här kommer vi gå tillbaka till våra rötter inom spelutveckling för att göra ett klassiskt, historiskt 4X strategispel som bidrar till viktiga och stora innovationer inom genren. Jag ser fram emot att kunna dela med mig av designen till strategispelscommunityt och involvera dem i utvecklingen i ett så tidigt stadium som möjligt”, säger Soren Johnson på Mohawk Games.

Starbreeze kommer att få tillbaka 120 procent av sin investering, inklusive marknadsföringskostnader, innan [intäktsdelning sker till Mohawk Games]. Efter att investeringen är återbetald får Starbreeze 50 procent av de framtida intäkterna. Mohawk Games behåller 100 procent av de immateriella rättigheterna relaterade till 10 Crowns.

Spelprojektet 10 Crowns är förnärvarande i ett prototypstadie.

###

For more information, please contact:
Ann Charlotte Svensson, Head of Investor Relations and Corporate Communications
Tel: +46(0)8-209 208, email: [email protected]

Om Starbreeze

Starbreeze är ett globalt spelbolag med visionen att vara en ledande aktör inom underhållningsindustrin genom att skapa upplevelser i världsklass. Starbreeze grundades 1998 och har sedan dess utvecklats till en väletablerad utvecklare och förläggare av dator- och tv-spel samt VR-produkter som riktar sig till en global marknad. Med studios i Stockholm, Paris, Los Angeles, Barcelona, Bryssel och Indien utvecklar Starbreeze högkvalitativa underhållningsprodukter baserade på egna och andras rättigheter i egen regi och i samarbete med externa spelutvecklare. Verksamheten är indelad i tre affärsområden; Starbreeze Games, Publishing och VR Tech & Operations. Starbreeze aktier är noterade på Nasdaq Stockholm under ticker STAR A och STAR B med ISIN-koderna SE0007158928 (A-aktien) och SE0005992831 (B-aktien). För mer information, besök starbreeze.comBilagor


Bilder

  • 10 Crowns Military Defeat
  • 10Crowns Wedding
  • 10Crowns Funeral
  • 10 Crowns LargeLandscape Concept
  • 10 Crowns CityConcept
About The Author

Starbreeze