OVERKILL’s The Walking Dead förväntas tas bort från försäljning på Steam med anledning av meningsskiljaktigheter med licensägaren

27 februari 2019 / / Regulatoriska Nyheter

STOCKHOLM (27 februari, 2019) Skybound, som äger licensen till OVERKILL’s The Walking Dead, har lämnat in ett licensrelaterat klagomål hos Steam, den primära digitala distributionsplattformen för Strabreeze spel OVERKILL’s The Walking Dead. Som följd av detta förväntas spelet tas bort från försäljning på Steam inom kort. Skybound och Starbreeze för diskussioner om avtalet och Starbreeze försöker hitta en överenskommelse där ambitionen att leverera säsong 2 av spelet kvarstår, i enlighet med vad som tidigare kommunicerats.

“Vi beklagar verkligen de problem som detta kan skapa för dem som har köpt spelet och ser fram emot upplösningen i säsong 2. vi arbetar med att försöka nå en överenskommelse. Håll ett öga på officiella sociala OTWD-kanaler för ytterligare information”, säger Mikael Nermark, tillförordnad vd Starbreeze.

För vidare information, vänligen kontakta:
Pia Rosin, Interim Head of Investor Relations
Tel: +46(0)8-209 208, email: [email protected]

Denna information är sådan information som Starbreeze AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 27 februari, 2019 kl. 08:50 CET. 

Om Starbreeze

Starbreeze är en oberoende utvecklare, skapare, förläggare och distributör av PC och konsolspel med ett globalt marknadsfokus, med studios i Stockholm, Barcelona, Paris, Bangalore och Dehradun. Med det framgångsrika varumärket PAYDAY i centrum, utvecklar Starbreeze spel baserat på egna och andras varumärken, både internt och i samarbete med externa spelutvecklare. Starbreeze aktier är noterade på Nasdaq Stockholm under ticker STAR A och STAR B med ISIN-koderna SE0007158928 (A-aktien) och SE0005992831 (B-aktien). Starbreeze meddelade den 3:e december 2018 att bolaget, inklusive vissa dotterbolag, befinner sig i rekonstruktion.  För mer information, besök starbreeze.com


Bilagor


Bilder

    About The Author

    Starbreeze