Starbreeze tecknar förlagsavtal med Universal Games and Digital Platforms avseende PAYDAY: Crime War

05 februari 2019 / / Regulatoriska Nyheter

STOCKHOLM (5 februari 2019) Starbreeze AB, en oberoende utvecklare, förläggare och distributör av spel har idag offentliggjort att dess dotterbolag Starbreeze Production AB har tecknat ett bindande avtal avseende villkor för ett femårigt distributionsavtal med Universal Games and Digital Platforms för dess mobiltitel PAYDAY: Crime War. 

Enligt avtalet kommer Starbreeze erhålla 1,5 MUSD i förskottsbetalning vid avtalstecknande och Universal Games and Digital Platforms kommer att täcka vissa kostnader för fortsatt utveckling, marknadsföring, drift och kundanskaffning avseende spelet. Vid en eventuell global lansering kommer Universal Games and Digital Platforms erlägga ytterligare betalning i form av förskott/garanti och därefter kommer de att återhämta sina kostnader. Därefter har Starbreeze rätt till en andel av försäljningsintäkterna från spelet i nivå med förlagstitlar för PC och konsolspel. Starbreeze behåller alla IP-rättigheter för titeln. 

“PAYDAY är kärnan i vår verksamhet och vi är nöjda över att funnit en bra partner i Universal Games and Digital Platforms som bistår oss att realisera mobiltiteln PAYDAY: Crime War på det omfattande sätt det förtjänar. Det har varit bra fart i vår öppna beta-test förra året och vi kommer att fortsätta utveckla och förfina titeln inför releasen tillsammans med Universal,” säger Mikael Nermark, tillförordnad VD Starbreeze. 

“We’ve spent nearly two years building a trusted games team with proven expertise in all aspects of mobile game publishing,” säger Chris Heatherly, Executive Vice President of Games and Digital Platforms, Universal Brand Development. “With the addition of PAYDAY: Crime Warto our game slate, we can help Starbreeze bring a fresh, new experience to PAYDAYfans on mobile, the largest gaming platform in the world.” 

Projektet kommer att utvärderas gemensamt under en sexmånadersperiod och därefter har Universal Games and Digital Platforms en option att lämna avtalet om vissa prestanda-relaterade mål inte har uppnåtts.

Parterna kommer att arbeta tillsammans för att ta fram en plan för release, vilken beräknas ske under 2019.

Om PAYDAY 

First launched in 2011, PAYDAY is a cooperative first-person shooter computer and video game franchise with more than 17 million units sold on PC, SteamOS, PlayStation™ 3, Xbox 360, PlayStation™ 4, Xbox One and the Nintendo™ Switch system. With more than 5.8 million community members on the main PC digital distribution platform Steam, PAYDAY 2 have had more than 170 paid and free updates since its release in 2013.

PAYDAY 2 in VR is also available for existing owners of PAYDAY 2 on Steam for the HTC Vive and the Oculus Rift headsets.

###

För vidare information, vänligen kontakta: 

Pia Rosin, Interim Head of Investor Relations 
Tel: +46(0)8-209 208, email: [email protected]

Denna information är sådan information som Starbreeze AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 5 februari 2018 kl. 17:30 CET. 

About Starbreeze

Starbreeze is an independent developer, creator, Publisher and Distributor of PC and console games aimed at the global market, with studios in Stockholm, Barcelona, Bangalore and Dehradun. Housing the smash hit IP PAYDAY, Starbreeze develops games based on proprietary and third-party rights, both in-house and in partnership with external game developers. Starbreeze shares are listed on Nasdaq Stockholm under the tickers STAR A and STAR B with the ISIN-codes SE0007158928 (A share) and SE0005992831 (B share). Starbreeze announced via a press release on December 3, 2018 that the company, including certain subsidiaries, entered into reconstruction. For more information, please visit starbreeze.com

About Universal Games and Digital Platforms

Universal’s Games and Digital Platforms group leverages the vast portfolio of IP and characters from NBCUniversal. The Games and Digital Platforms group is a business unit of Universal Brand Development, which is chartered with globally expanding the company’s intellectual properties, franchises, characters and stories through innovative physical and digital products, content and consumer experiences. The company’s extensive portfolio includes properties created by Universal Pictures, Illumination Entertainment, DreamWorks Animation, and NBCUniversal cable and television. Universal Brand Development (www.universalbranddevelopment.com) is a business segment of Universal Filmed Entertainment Group, and part of NBCUniversal, a subsidiary of Comcast Corporation. 


Bilagor


Bilder

    About The Author

    Starbreeze