Starbreeze säljer tillbaka förlagsrättigheterna för “10 Crowns” till Mohawk Games

26 april 2019 / / Regulatoriska Nyheter

STOCKHOLM (26 april, 2019)Starbreeze och Mohawk Games har kommit överens om att sälja tillbaka förlagsrättigheterna till spelet ”10 Crowns” till Mohawk. Starbreeze förväntar sig att få full ersättning för de kostnader bolaget har haft i samband med utvecklingen av spelet. 

Starbreeze förvärvade förlagsrättigheterna till ”10 Crowns” under 2018 och har sedan dess delvis finansierat utvecklingen av spelet. Titelägaren Mohawk Games och Starbreeze har nu nått en överenskommelse där Starbreeze säljer tillbaka förlagsrättigheterna för spelet med möjlighet att återhämta utvecklingskostnaderna med ett premium.

“I arbetet med rekonstruktionen av Starbreeze behöver vi ta ställning alla möjligheter när de presenteras, och ibland göra svåra val som är rätt i det läge vi befinner oss i. Mohawk har gjort framsteg i utvecklingen så här långt, och vi ser verkligen fram emot att få se produkten när den släpps ”, säger Mikael Nermark, tf VD för Starbreeze AB. 

Som tidigare meddelats, kommer Starbreeze att fokusera på kärnverksamheten, spelutveckling och förlagsverksamhet. Starbreeze har förlagsrättigheterna för ”Psychonauts 2”.

##

För vidare information, vänligen kontakta: 

Pia Rosin, Interim Head of Investor Relations

Tel: +46(0)8-209 208, email: [email protected]

Denna information är sådan information som Starbreeze AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 26 april 2019 kl. 09:00 CET. 

Om Starbreeze

Starbreeze är en oberoende utvecklare, skapare, förläggare och distributör av PC och konsolspel med ett globalt marknadsfokus, med studios i Stockholm, Barcelona, Paris, Bangalore och Dehradun. Med det framgångsrika varumärket PAYDAY i centrum, utvecklar Starbreeze spel baserat på egna och andras varumärken, både internt och i samarbete med externa spelutvecklare. Starbreeze aktier är noterade på Nasdaq Stockholm under ticker STAR A och STAR B med ISIN-koderna SE0007158928 (A-aktien) och SE0005992831 (B-aktien). Starbreeze meddelade den 3:e december att bolaget, inklusive vissa dotterbolag, befinner sig i rekonstruktion.  För mer information, besök starbreeze.com


Bilagor


Bilder

    About The Author

    Starbreeze