Starbreeze överför alla förlagsrättigheter för Psychonauts 2 till Microsoft Corporation mot en betalning om 13,2 MUSD

09 juni 2019 / / Regulatoriska Nyheter

STOCKHOLM (9:e juni, 2019) – Starbreeze och Microsoft Corporation har tecknat en överenskommelse där Starbreeze överför alla förlagsrättigheter, relaterade avtal och åtaganden till titeln Psychonauts 2, till Microsoft mot en betalning om 13,2 MUSD. 

Starbreeze tecknade avtal om förlagsrättigheterna för Double Fines ”Psychonauts 2” under 2017 med ett åtagande att investera 8 MUSD för utvecklingen och lanseringen av titeln. 

Som tidigare meddelat, fokuserar Starbreeze på sin kärnverksamhet spelutveckling och förlagsverksamhet.

”Allteftersom vi fortsätter arbetet med att säkra den långsiktiga finansieringen, är det viktigt att vi samtidigt hittar den bästa, långsiktiga, strukturen för företaget. Trots att vi ser förlagsverksamheten som en naturlig del av vår kärnverksamhet, kräver den kassaintensiva, löpande investeringar och en marknadsföringsbudget för att produkten ska få en lyckad lansering. Vi vill absolut fortsätta att vara en av de bästa förlagspartnerna för externa studios i framtiden, men just nu är vårt huvudsakliga fokus att säkerhetsställa utvecklingen och förläggandet av våra egna spel”, sa Mikael Nermark, Tf Vd Starbreeze. 

###

För vidare information, vänligen kontakta: 

Maeva Sponbergs, EVP Communication
Tel: +46(0)8-209 208, email: [email protected]

Denna information är sådan information som Starbreeze AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 9:e juni 2019 kl. 22:55 CET.

Om Starbreeze

Starbreeze är en oberoende utvecklare, skapare, förläggare och distributör av PC och konsolspel med ett globalt marknadsfokus, med studios i Stockholm, Barcelona och Paris. Med det framgångsrika varumärket PAYDAY i centrum, utvecklar Starbreeze spel baserat på egna och andras varumärken, både internt och i samarbete med externa spelutvecklare. Starbreeze aktier är noterade på Nasdaq Stockholm under ticker STAR A och STAR B med ISIN-koderna SE0007158928 (A-aktien) och SE0005992831 (B-aktien). Starbreeze meddelade den 3:e december att bolaget, inklusive vissa dotterbolag, befinner sig i rekonstruktion.  För mer information, besök starbreeze.com


Bilagor


Bilder

    About The Author

    Starbreeze