Tobias Sjögren utsedd till ordinarie verkställande direktör i Starbreeze

24 mars 2021 / / Utanonsering

24 mars 2021 | 08:00 CET

Styrelsen i Starbreeze har utsett Tobias Sjögren till ordinarie verkställande direktör i Starbreeze. Tobias Sjögren har sedan oktober 2020 varit tillförordnad verkställande direktör och sedan 2019 styrelseledamot i bolaget. Han kvarstår i styrelsen till och med årsstämman 2021.

”Tobias har gjort ett fantastiskt arbete sedan han med kort varsel gick in som VD och har snabbt säkrat ett co-publishingavtal kring PAYDAY 3 vilket är ett viktigt steg för att fortsätta utveckla Starbreeze till ett än mer framgångsrikt IP-fokuserat bolag. Samtidigt har han implementerat en struktur och organisation i bolaget för att bättre kunna möta framtiden och styrelsen är övertygad om att han är rätt person att leda vårt talangfulla team när vi nu går in i en ny spännande fas i bolagets utveckling. I tillägg till att göra PAYDAY 3 till ett spel i världsklass har Tobias också uppdraget att utveckla PAYDAY IP:et vidare samt undersöka möjligheterna till att lägga till nya IP:n till vår portfölj.”, säger Torgny Hellström, styrelseordförande i Starbreeze.

Tobias Sjögren var tidigare VD för White Wolf Entertainment och har innehaft ledande positioner på bland annat Paradox Interactive, Stardoll och den internationella agentfirman DDM Agents. Han var även chef för DICE Stockholms studio under tiden det första Battlefield-spelet lanserades.

”Jag ser fram emot att fortsätta arbeta med alla fantastiska talanger på bolaget och samtidigt utveckla och driva det operativa arbetet. Starbreeze befinner sig i ett mycket spännande läge, PAYDAY 2 utvecklas bra och med co-publishingavtalet för PAYDAY 3 på plats befäster vi ytterligare vår starka position inom first-person shooter co-op spel.”, säger Tobias Sjögren, VD på Starbreeze.

För mer information, vänligen kontakta:

Torgny Hellström, styrelsens ordförande
Tel: +46 (0) 733 45 13 00, email: [email protected]

Om Starbreeze

Starbreeze är en oberoende utvecklare och skapare av PC och konsolspel med ett globalt marknadsfokus, med studios i Stockholm, Barcelona och Paris. Med det framgångsrika varumärket PAYDAY i centrum, utvecklar Starbreeze spel baserat på egna och andras varumärken, både internt och i samarbete med externa spelutvecklare. Starbreeze aktier är noterade på Nasdaq Stockholm under ticker STAR A och STAR B med ISIN-koderna SE0007158928 (A-aktien) och SE0005992831 (B-aktien). För mer information, besök starbreeze.com


Bilagor


Bilder

About The Author

Starbreeze